Pročitaj tekst: Porezna pitanja i odgovori, drugi dio

Porezna pitanja i odgovori, drugi dio

PostPostao/la Gost » sri vel 25, 2009 23:16

Niste odgovorili na pitanje uračunava li se osobni odbitak za razdoblje provedeno na neobaveznom porodiljnom dopustu kada je u istoj godini nastavljen i radni odnos. Vjerojatno se time ne dobiva ništa jer su na HZZOu ODBILI dati mi potvrdu o primanjima za ta dva mjeseca! Mogla sam mijenjati firmu ili imati prekid u stažu pa bi mi takva potvrda sada trebala, ne?
Gost

PostPostao/la Gost » čet vel 26, 2009 13:02

otplaćujem namjenski stambeni kredit i dobio sam potvrdu od banke za uplaćene kamate. lani sam bio na bolovanju do 7. mjeseca kada sam umirovljen. imam uplaćeno svega 120,00 kn poreza. da li mogu odbitak za uplaćene kamate prenijeti na poreznu prijavu za suprugu koja radi i predala je poreznu prijavu?
Gost

PostPostao/la Gost » čet vel 26, 2009 13:55

Radila sam kod 2 poslodavca na pola radnog vremena. Osobni odbitak koristila sam u firmi f1, u drugoj firmi nisam koristila osobni odbit. Greškom su mi u firmi f2 obračunali odbitak za razdoblje 6-12 mjeseca, kad se mjenjao odbitak sa 1600 na 1800. To sam primjetila tek na IP obrascu i javila sam firmi f2 za učinjenu grešku.
Gost

PostPostao/la Gost » čet vel 26, 2009 13:58

...nastavaknFirma f2 je to ispravila tako što su u odbitak umjesto 1800 upisali 0 i poslali mi novi IP obrazac i tako ispravljenu disketu Poreznoj upravi. Dakle to ne štima, i ja moram platiti porez. Interesira me kakva je procedura od strane Porezne - koga će oni upozoriti na ovu grešku i ttko tu treba platiti porez? firma je pogrešno obračunala plaću .
Gost

PostPostao/la Gost » sub vel 28, 2009 22:04

netočno. na primitke po ugovoru o djelu sklopljenim sa umirovljenikom, obračunava se samo porez i eventualno prirez, ali ne i doprinosi. očito se ne prate novi propisi!
Gost

Natrag na Porez

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.