Pročitaj tekst: Kako ispuniti poreznu prijavu - drugi dio

Kako ispuniti poreznu prijavu - drugi dio

PostPostao/la Gost » čet vel 19, 2009 09:30

n\'/>n
Gost

PostPostao/la Gost » čet vel 19, 2009 18:30

Zašto nitko ne ukaže da se uzima u obzir samo onaj kredit koji se otplaćuje za prvu stambenu nekretninu, pod uvijetom da niti jedan od supružnika nema drugu kuću ili stan u vlasništvu u zemlji ili inozemstvu !! Zanima me da li se priznaju potvrde o plaćenim zdrav.uslugama kada na njima nije naveden JMBG, kao i potvrde o pl.participaciji jer nemam dop.osiguranje?
Gost

PostPostao/la Gost » čet vel 19, 2009 19:37

sve bit će supernn
Gost

PostPostao/la Gost » čet vel 19, 2009 21:10

Imam informaciju da je kod plaćanja polica osiguranja vrlo važno što je navedeno u ugovoru za istu jer se povrat poreza za police po isteku ugovora navodno odbija od glavnice. Ne znam da li je informacija točna ali ako je ne vidim smisao prijave plaćenih polica osiguranja.
Gost

PostPostao/la Gost » pet vel 20, 2009 10:05

proošle godine priložila sam kamate za stambeni kredit OTPrnbanka i imala pravo na povrat, ali mi nisu odobrili jer ja nisamrnimala račune, sada mi banka opet daje potvrdu kamata 7,49rn...6.370,32, kredit odobren 2006.,rnšta mi je činiti.
Gost

PostPostao/la Gost » sub vel 21, 2009 13:17

u pravu si odbija se. Ako se na takve produkte traži povrat, onda je pravilo da se ta svota isto tako dugoročno reinvestira. u konačnici tih 500 kn koje dobiješ danas i za dvadeset godina kada budeš vraćao nebudu imali istu vrijednost.
Gost

PostPostao/la Gost » ned vel 22, 2009 13:17

to sam i ja načula,da kod isplate životnog osig.država ti te godine kad je isplata,oporezi svoj hebački porez koji nije mali jer ti se gledaju i prihodi šta si zaradio cijelu godinu,i onda te ljepo oderu,mamicU IM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Gost

PostPostao/la Gost » uto vel 24, 2009 00:03

da li se kao porezna olakšica može navesti najam stana? ako da da li se upisuje cijelogodišnja svota najma oznaćena ugovorom?
Gost

PostPostao/la Gost » sri vel 25, 2009 17:05

Zanima me kako se postupa kod dohodka od osiguranja?nPogotovo ako u prethodnim godinama nisam koristila u svakoj prijavi osobni odbitak za uplaćene premije osiguranja.nTko mi daje podatak o tome, da li porezna uprava ili moram sama voditi evidenciju kroz cijelo vrijeme osiguranja?nA čula sam da osiguravajuća kuća automatski oduzme porez kod isplete?! po kojoj st
Gost

Re: Kako ispuniti poreznu prijavu - drugi dio

PostPostao/la mp » uto vel 02, 2010 09:30

Osobni odbitak sa koeficijentom 1 je 1800 kuna za cijelu godinu....Prošle godine je povečan i onda je bilo 1600 do 6.mj. a 1800 nadalje.
mp

Sljedeća

Natrag na Porez

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.